Öyle bir seyir defteri…

Yoğurtlu Kabak Mezesi

16 Ağustos 2010 Pazartesi, 19:30 | Yimmek

Bugün kabağın dışını kullandıktan sonra içi ile yapılabilecek yeni bir yiyecek edindim.

1 küçük soğanı robotlayıp, zeytinyağında ağır ağır canı çıkana kadar kavurdum. Robottan geçirilmiş 1 kg kabağın içini de soğana katıp, tuz ekleyip, 10 dakika kadar pişirdim. Sonra onu tabağa alıp soğumaya bıraktım.

Soğuduktan sonra, havanda 4-5 diş sarımsağı ve biraz cevizi dövdüm. Çok da ufalamadım, yerken ağıza da tanesi biraz gelsin diye. Bir avuç dereotu doğradım. Her ikisini kabağa katıp, kıvamı koyu yoğurt ekleyip karıştırdım.

Izgara balığın yanında da pek güzel oldu yav…

Bir Yorum Yazın

You are logged in as . To logout, click here.