Öyle bir seyir defteri…

Yoğurtlu Enginar Mezesi

20 Mayıs 2017 Cumartesi, 15:24 | Yimmek

Enginar mevsimi hızla geçerken kendime engel olamayarak enginar almaya devam ediyorum :). Bu sefer kendisini pişirmeden çiğ olarak yaptım. Yapması da oldukça basit.

İki tane küçük enginarı çanağını rendeledim (robotla tabii, kol kasıyla değil). Taze naneleri olabildiğince küçük doğrayıp kattım. Sarımsak ezip ekledim. Biraz da tuzladım. Son olarak da koyu bir yoğurt ile zeytinyağı katıp karıştırdım.

yogurtlu_enginar

Tadı bence güzel. Tek başına yemek olmayı başarabilir mi emin değilim ama güzel bir meze olduğu kesin. Ben tadına bakiim derken sanırım yarıya yakınını yidim :|. Enginar seven biri olduğum için tek sorunum enginarın tadını çok alamadım :). Ama enginar sevmeyen birine enginar yedirmek için iyi bir yöntem olabilir.

Yoğurt olarak ben tava yoğurdu ya da sulandırılmış (su ile ya da normal yoğurt ile) süzme yoğurt tercih ediyorum. Sıvı bir yoğurtla yaparsanız tahminim cacığa daha çok benzeyebilir :).

Yoklukta taze nane yerine kuru nane ile de yapılabilir ama zaten enginarı bulduğum mevsimde taze nane de bulurum herhalde.

Ceviz, salatalık, semizotunun çeşitli bileşimlerini katanlar var. Önden enginarı biraz haşlayanlar da. Böyle çeşitlemeler de deneyebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

You are logged in as . To logout, click here.