Öyle bir seyir defteri…

Haydar(i) Haydar(i)

03 Haziran 2017 Cumartesi, 21:05 | Yimmek

Yoğurt sever bir insan olarak, haydari favori mezelerim arasında yer alıyor.

Geçmişte arada kendim evde yapmayı denediğimde çok başarılı olamamıştım. Biraz tarif bakınmak yerine düz yoğurt ve naneyi karıştırmayı denediğimden olabilir :P.

Geçen sene bir ara etraftaki tarifleri araştırıp, birkaç deneme yapıp, en sevdiğim haline (şimdilik) ulaştım.

Bir miktar süzme yoğurt alıyorum (Cebel olabilir). İçine Ergüven’in kelle lor peynirinden bir miktar katıyorum. Üzerine havanda dövülerek ufalanmış bir miktar ceviz, biraz zeytinyağı ve elbette bol miktarda nane (mümkünse taze, değilse kuru). Bunların hepsini iyice ezerek karıştırıyorum. Hepsi bu kadar.

haydari

Haydari içindeki malzeme miktarları olarak yoğurdun peynirden daha fazla olması gerekiyor. Ceviz miktarını çok abartınca meze çok ağır oluyor, yenemiyor. İçindeki peynir ya da yoğurt bozulacağı zaman haydari de kaput olur, o yüzden çok bekletmeden tüketmek gerekli. Yapması çok zor olmadığı için, olabildiğince yeneceği zaman yapmak en güzeli.

Bir Yorum Yazın

You are logged in as . To logout, click here.