Öyle bir seyir defteri…

Fırında mücver

09 Haziran 2005 Perşembe, 12:23 | Yimmek

Bir yıl önce yemek hayatımı baştan aşağı değiştirdiğimden beri, kızartmalardan olabildiğince hızla kaçmaya özen gösteriyorum. Kızartmasız hayat olur mu, oluyor valla… Pek sevdiğim kabak mücverini yağda değil fırında yapıyorum bir süredir. Beyaz un olmasın tam buğday unu olsun, ağır oluyor yumurta/un daha az koyayım, yaw üzerine kaşar rendelesem derken dün en verimli sonucu almayı başardım. Pek hafif, pek de lezzetli oldu.

9 kabak (orta-küçük — 1 kg), 2 soğan (orta-küçük), 3 yeşil sivri biber, 1 demet dereotu, 1 demet maydonoz, 5 yumurta, 5 kaşık tam buğday unu — hepsini bir güzel lime lime edip, tuz ve karabiber katkısıyla karıştırdım. Sona fırın tepsisine olabildiğince ince bir katman olarak döktüm. Böyle yapınca 1.8 tepsi çıktı. Kabaklar biraz daha büyük olsa ya da sayısı az daha fazla olsa tam iki tepsi olur herhalde. Tepsilerden birinin üzerine taze kaşar rendeledim, her ikisini de fırınladım.

Böylece iki farklı tat, iki farklı lezzet oldu. Sade olanı sarımsaklı yoğurtla pek keyifli. Hafif de epey. Diğeri ise — kaşarı yeter yaw!

Ah, ah, bir de Portakal Ağacı kadar güzel yemek fotoğrafları çekebilsem… :-)

  1. “Fırında mücver” İçin Yapılan 10 Yorum

  2. Görkem PAÇACI 10 Haziran 2005 Cuma günü dedi ki :

    Efendim büyük ihtimalle söylemeye gerek yok, fakat fırın tepsisinin üzerine serilecek bir yağlı kağıt işi oldukça kolaylaştırıyor.
    mısır unu da önerilesidir, bir de bu fırın mücver kolay kesilse ne güzel olacak değil mi ? acep benimkiler mi kuru oluyor…

  3. cenk cenker 29 Ağustos 2005 Pazartesi günü dedi ki :

    google’dan mücvere bakarken sizinkinden başka birkaç tarif daha okudum. tariflerden birinde pişirme usulü olarak bol yağda kızartma değil de tavaya 2 kaşık sıvı yağ koyup pişirin diyor. böylesi hem normal kızartma gibi zararlı olmaz hem de fırındakinden daha lezzetli olur gibi geldi bana. ayrıca havuçlu-pirinçli, ıspanaklı-pirinçlisi de oluyormuş mübareğin :)

  4. nuray 23 Şubat 2006 Perşembe günü dedi ki :

    inanin bende bugün uzun uzun düsündüm.acaba su mücver olayini hafif ve lezzetli yapmak mümkün olurmu diye.aklima kizartma geldi.sade yogurt ,un tuz,ve karbonatla hamur tutup yagda kizartirim normalde.pek yag cekmez hamur.busefer icine cok ince kiyilmis ve tuz ile elle minciklanmis prasa da ekledim ve kizarttim.acayip lezzetli ve hafif oldu.denemenizi tavsiye ederim.afiyet olsun.

  5. belmontina 30 Mart 2006 Perşembe günü dedi ki :

    merhaba!
    bu sayfayi tesadüfen google da buldum. Demek bu firinda mücver olayina bir tek ben takmamisim kafayi, mutlu oldum. Fakat ben böyle bicakla kesilen turta sekli birsey hayal etmistim. O olmadi. Cünkü ici pismiyor. Ama bununda mutlaka bir caresi oldugunu düsünüyorum. Fransizlarin Quiche i ( kis) meshurdur böyle sebezelerle falan, oraya da baktim, ama yine de söyle güzel bir tarif bulamadim. Süt, krema, krem fres, veya yogurt katilabilir hamura, ama bu da durumu kurtarmaz. Yine de bir yolu oldugunu düsünüyorum…

  6. nenoni 07 Haziran 2006 Çarşamba günü dedi ki :

    merhaba sitenize google dan girdim, hemen bilgisayarımın sık kullanılanlar köşesine ekledim.evde kabak var rejimdeyim naapim derken sitenizi buldum not :resim çekmek çok zor değil yalnızca parlak ışık gerekiyor,e bu herika yemeklere bide resim olmalı değil mi

  7. handan 08 Ekim 2006 Pazar günü dedi ki :

    merhaba, sitenize googleden girdim. şu an evde az yağ kalmış ve eşim mücver istiyor.:) dışarı çıkıp almak ta şu an zor geldiğinden fırında nasıl olur acaba diyip araştırmaya girdim. galiba pek başarılı olmuyor ve bu fikrimden vazgeçtim.. sanırım yağ almak zorundayımm.. ve bencede fotoğraf çok ta zor diil..

  8. ozlem 08 Şubat 2007 Perşembe günü dedi ki :

    mucwerın altına tepsıye yaymadan once 1adet yufka koyuyorum bn… hem daha lezzetlı oluyor hemde yufkasında ayrı bır tat… he bıde taze sogan eklemeyı unutmayın ınanın tadı çok degısecek.. yufka kolay kesılmesınıde saglıyor…

  9. sevgi 13 Temmuz 2007 Cuma günü dedi ki :

    merhaba arkadaşlarla günümüz var ve aklıma fırında mücver geldi kızarmaktan daha pratik olur dedim ve uyanır uyanmaz nete geldim şöyle güzel bi tarif alabilmek için.Ama zannedersem fırında mücver kızartması gibi hoş olmuyor iide şimdi ben ne yapacam:(çok paniğimdir aklımda ki ikramlardan birini çizdim.neyse bu konu hakkında derin bilgisi olan bayanlarda yardım bekliyorum:)

  10. dfisek 13 Temmuz 2007 Cuma günü dedi ki :

    Bir bayan değilim ama tarifi yazan ve birkaç senedir sık sık uygulayan “insan” olarak yardımcı olmaya çalışayım.

    Fırında mücver bence kızartmadan çok daha hafif ve lezzetli oluyor. Kızartma bana çok ağır geliyor, uzun zamandır kızartmanın kokusundan bile midem bulanıyor.

    Eğer kızartmaları lezzetli buluyor, fırından/yağsız ızgaradan çıkan yiyecekleri yavan buluyorsanız fırında mücver size göre değil. Tersi geçerli ise, fırında mücvere bayılacaksınız :)

  11. sevgi 18 Temmuz 2007 Çarşamba günü dedi ki :

    dfişek öneriniz için tşk ederim :)

Bir Yorum Yazın

You are logged in as . To logout, click here.