Öyle bir seyir defteri…

Merhaba robotçuk

18 Kasım 2005 Cuma, 00:40 | Yimmek

Dün sonunda yeni mutfak robotunun açılışını havuç rendeleyerek yaptım. Onu akşamı soğan/sarımsak ve domates izledi. Daha önce kullandığım robotlardan farklı görünmesi nedeniyle ilk başta kullanmaktan kaçıp bir süre atıl bile bıraktım onu (selam Ekin).

Robotçuk cam bir hazne üzerine bina çıkma teknolojisi ile oluşturulmuş, ana bir tabanı yok. Cam hazneye kullanacağınız aparatı, üzerine kapatan plastiği, onun üzerine de fişe takılan motor kısmını monte ediyorsunuz. Her işlemde haznenin üzerine üç aparat takmak (eskiden iki idi) ilk başta yorucu geldi.

Öte yandan tabansız ;-) olması, az yer kaplamasını da beraberinde getiriyor. Hazneyi tabana oturtma derdi de kalmıyor. Ortasında bir boru olmaması ise ayrı bir keyif. Cam hazne ısıya dayanıklı olduğundan bulaşık makinası, fırın gibi aletlere de girebiliyor. Ama cam olması, benim gibi sakar bir insanın elinde olmadık riskleri de beraberinde getiriyor.

Bakalım… alışabilirsem güzel olacak, az yer kaplayan ve işimi gören bir robota kavuşmuş olacağım sonunda. Robotu sadece doğrama/rendeleme işleri için kullandığımdan, amuda kalkan bir robot sadece daha fazla yer kaplama işine yarıyordu mutfakta.

Bir Yorum Yazın

You are logged in as . To logout, click here.